Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Disney channel

Disney Channel

A Disney Channel egy gyerekcsatorna, melyet a Disney-ABC Television Group birtokol. Az adás, amely nálunk látható, Csehországban, Szlovákiában is fogható. Korábban Fox Kids volt, később Jetix lett. A Disney Channel majdnem 80%-ban a csak saját gyártású filmjeit tűzi műsorra, de olyan filmeket is leadnak, ami a Jetix műsorából korábban kimaradt. Célközönsége a 6-14 év közötti gyerekek és családjaik. A Disney Csatornán reggelente 6.00-8.00-ig, Disney Junior blokkal jelentkezik a híres ovis Disney hősökkel: Manny Mester, Jake és Sohaország kalózai és a Miki egér játszótere. Magyarországon szinte mindegyik kábeltelevízió és előfizetéses műsorszolgáltató kínálatában megtalálható a csatorna.

 

Története 

A Fox Kids csatorna Magyarországon 1999-ben kezdte meg sugárzását. 2001-ben a csatornát megvette a Walt Disney Company. A Fox Kids csatorna Magyarországon 2004. december 31-én abbahagyta sugárzását és Jetix-re alakult át. A Walt Disney Company bővíteni szerette volna híres csatornáját a Disney Channelt, így Európában 5 országban feloszlatta a Jetixet, mint például Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon.

Műsorok 

Élőszereplős Disney sorozatok 

Aktuális műsorok:

Régebbi műsorok:

Animációs Disney sorozatok 

Aktuális műsorok:

Régebbi műsorok:

Egyéb sorozatok [szerkesztés]

Aktuális műsorok:

Régebbi műsorok:

Disney Csatorna eredeti filmek

 

Disney Junior

A Disney Junior blokk 2011. június 1-jétől felváltotta a Playhouse Disney blokkot. A Disney Junior rajzfilmjei játékra és tanulásra ösztönzik a 2-7 éves gyerekeket, nagy hangsúlyt fektetve a kezdetleges matekra, a nyelvtanulásra, az egészséges életmódra, valamint a közösségi életre nevelésre és az érzelmi fejlődésre.

A Disney Csatorna minden nap Disney Junior blokkal jelentkezik.
A blokk időpontja:

  • Hétköznap: 6:30 - 8:20, 14:25 - 15:40
  • Hétvégén: 6:00 - 7:30

Műsorok 

Érdekességek 

  • Amikor a Disney Junior blokk van adásban, a "Disney Reklám" felirat Disney Junior-ra változik.