Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boomerang

Boomerang (tv-csatorna)

Története 

A televízió indulása előtt napi négy órás műsoridővel jelentkezett a Cartoon Network-on, mint programblokk, melyben a kicsiknek (legkisebb korosztály) szóló rajzfilmeket különítették el. A csatorna indulásakor a Cartoon Network-től több régebbi, klasszikus rajzfilmet átvett, ezzel párhuzamosan a Cartoon Network-ről ezek a rajzfilmek eltűntek: Bolondos dallamok, Boci és Pipi, Frédi és Béni, Jetson család.

2011. október 11.-től a Boomerang csatorna magyar nyelven sugároz Magyarországon és új, kisiskolásoknak való programblokkja, a Cartoonito is megjelent, mely hétköznaponta 17.00-tól látható a csatornán

Boomerang a világon 

  • A Boomerang ausztráliai változata 2004 márciusában startolt. A csatorna ugyanúgy négy órás blokkban indult, mint az angol-ír változat. A Boomerang ausztráliai változata 2007 márciusában jelentősen megújult.
  • A televízió délkelet-ázsiai változata 2005. szeptember 1-jén indult. Ez a változat fogható Hongkongban és Srí Lankán. Indiában a Boomerang sugárzása 2009. március 2-án megszűnt.
  • A csatorna olasz változata 2003. július 31-én indult, a spanyol 2004-ben, a svéd 2005-ben sugárzott először.
  • A latin-amerikai változat 2001 júliusában debütált, de csatorna 2005 óta elérhető Hollandiában és Belgiumban is.
  • A televízió német változata 2006 óta fogható, Magyarországon és Lengyelországban a Boomerang 2007 februárjától nézhető részben szinkronizálva.
  • 2011. októbere óta Magyarországon és Legyelországban a Boomerang foghatóvá válik teljesen szinkronizálva.

A Boomerang RETRO rajzfilmjei 

(2011. október 11-től)

 

Cartoon Network-ről visszahozott rajzfilmek a magyar REBRAND-ban 

Műsorok a Cartoonito blokkban 

Egyéb műsorok